obczaję czy Jitsi się do tego nada
pewnie lepiej niż niejedno komercyjne gówno
Wspiera screen sharing i ma całkiem sprawny interfejs. Przetestuję jakiegoś calla z kimś i dam znać
Zmiana UA pomaga? W M$ Teams np nie
Tzn jitsi wpuszcza mnie do czatu bez problemu, widzę video itp, ale jest popup mały na dole z ostrzeżeniem, którego kliknięcie prowadzi do tego komunikatu, którego screenshot wrzuciłem. Są pewne problemy zarówno na FF jak i na Chrome.
Nie wiem, czy to nie jest kwestia tego że sobie zrobiłem hardening na Firefoksie. Chromiuma nie tykałem. Założyłem issues o obydwu problemach:
Teraz ewaluujemy jami
Jami sprawdziło się całkiem spoko w teście rozmowy wideo 1-na-1 z share’owaniem ekranu. Nie ma najlepszego UX-a, ale pod względem samej technologii A/V wydaje się ok
Zorganizujemy na nim zdalne planszówki i zobaczymy, jak się sprawuje w czacie grupowym. Jak będzie ok to użyjemy go do warsztatów z nagłówków
Wygląda obiecująco
Wchodzi jeszcze w grę tox:
Jeżeli chodzi o samą transmisję video/audio (typu livestream/broadcast) to bardzo obiecująco wygląda
Można go połączyć z samohostowanym
Bawiłem się OBSem mega spoko soft
Postawiłem nam Jitsi na meet.sealcode.org - zapraszam do testowania Jakby ktoś był skłonny zdzwonić się na testowego calla, to proszę o cynk - dołączę asap