Jak zrobić wyświetlanie logów o błędach PHP bezpośrednio na stronie w Apache?

Cześć, aktualnie robię jeden projekt w PHP, który robiłem dotychczas na systemie Windows przy użyciu pakietu XAMPP. Przenosząc pracę na Linuxa nie instalowałem już pakietu XAMPP i zamiast tego zainstalowałem komponenty, które używałem ręcznie. Niestety tutaj domyślny config się różni i jeżeli pojawi się jakiś błąd w interpreterze PHP strona się nie załaduje wyświetlając błąd 500 gdzie w przypadku XAMPP’a strona się ładowała wyświetlając logi o błędach na niej co było dla mnie znacznie wygodniejsze. Niestety nie udało mi się dojść do tego w internecie jak mogę rozwiązać ten problem. Oczywiście mógłbym dodać skrypt do strony, który, by to robił, ale wolę żeby działało to dla każdej strony uruchamianej lokalnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Podrzucisz treść twojego php.ini? Albo co Ci printuje phpinfo()? Od dawna nic nie robiłem w PHP, ale znam ten ból - problem się nazywa “White screen of death” (może też po tym haśle coś znajdziesz samodzielnie :smiley: )

Tutaj output z /etc/php/8.2/cli/php.ini
Większość wartości jest defaultowa, ale trochę pozmieniałem, by to naprawić, jednak nic to nie dało

Spróbuj w .ini ustawić error_reporting = E_ALL. Teraz jest error_reporting = E_ALL & ~E_DEPRECATED & ~E_STRICT

Spróbowałem, zrestartowałem Apache i nie działa. Co do logów z błędami PHP to się wyświetlają się w pliku /var/log/apache2/error.log.

Kurczę, to już nie mam pomysłu :<

Przeniosłem się na node już lata temu i PHP od tego czasu dotykam tylko, kiedy muszę xd

A tak btw, to tworzysz coś własnego, czy odpalasz jakąś już napisaną aplikację?